Vakantie naar Cornwall in Engeland - Tips, advies & aanbiedingen (2024)

Cornwall is een bekende plaats in Zuid-Engeland, dat op een soort schiereiland ligt. Cornwall is het meest zuidelijke puntje van Engeland en wordt door deze ligging en het fijne klimaat ook wel de ‘Riviera van Engeland’ genoemd. Cornwall is zowel een plaats als een graafschap, bij het graafschap horen ook de mooie Scilly-eilanden voor de kust. Bekende plaatsen in de buurt zijn Plymouth, Exeter, Barnstaple en Bristol. Truro is de indrukwekkende hoofdstad van Cornwall. Tijdens een vakantie in Cornwall is er ontzettend veel te zien. Prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes en historische monumenten wisselen elkaar af. Lees hier alles over een vakantie in Cornwall!

Vakantie naar Cornwall boeken? Bekijk de aanbiedingen van ANWB!

Aanbiedingen bekijken

Vakantie in Cornwall

Tijdens een vakantie in Cornwall is er ontzettend veel te zien. De regio is populair onder toeristen, maar ook onder inwoners van Engeland zelf is het graafschap erg geliefd. Er zijn veel leuke kustplaatsjes te vinden, waar je kunt genieten van prachtige zeezichten en kleurrijke bootjes die over het glinsterende water glijden. Ook zijn er in Cornwall veel stranden, duin- en kunstgebieden. Kortom, liefhebbers van rust en natuur kunnen tijdens een vakantie in Cornwall hun hart ophalen. Cornwall staat bekend om haar botanische tuinen, historische ruïnes en eindeloze keuze uit activiteiten die je tijdens je vakantie kunt doen. Een vakantie naar Cornwall kan je op verschillende manieren vormgeven. Veel mensen kiezen om Cornwall op te nemen in hun rondreis door Groot-Brittannië. In de vorm van een rondreis, maar ook tijdens een fly drive vakantie of een busreis door Engeland. Wil je graag een vakantie in Cornwall beleven? Dit kan je onder andere doen door middel van de volgende vakantievormen:

  • Autovakantie
  • Vliegvakantie
  • Fly drive vakantie
  • Rondreis (met de trein)
  • Busreis

Vakantie Cornwall direct boeken

We hebben een aantal populaire reizen en reisaanbieders geselecteerd. Bekijk onderstaande reizen en ontdek welke reis het beste bij jou en je reisgezelschap past!

Vakantie naar Cornwall in Engeland - Tips, advies & aanbiedingen (1)

Rondreis Engeland inclusief Cornwall – OAD

OAD biedt al jaren prachtige busreizen en rondreizen aan. Zij hebben een ruim aanbod reizen naar Engeland. Waaronder een indrukwekkende rondreis door Engeland waarbij je onder andere het mooie Cornwall aandoet. Bekijk de verschillende reizen van OAD en ontdek of de reis naar Cornwall bij je past!

Vakanties bekijken

Vakantie naar Cornwall in Engeland - Tips, advies & aanbiedingen (2)

De Jong Intra – Reizen naar Cornwall

De Jong Intra is een populaire reisaanbieder die veel vakanties naar Groot-Brittannië aanbiedt. Van fly drive vakanties tot rondreizen en van stedentrips tot busreizen. Ook het aanbod reizen naar Cornwall is groot. Zo biedt De Jong Intra onder andere een groepsrondreis, een individuele rondreis en een fly drive vakantie aan waarbij je het mooie Cornwall kunt ontdekken. Bekijk de verschillende reizen en geniet van de Riviera van Engeland.

Vakanties bekijken

Natuur en klimaat

De natuur in Cornwall is prachtig en het hele jaar door vol verrassingen. Door het zachte klimaat vriest het hier bijna nooit en is het altijd groen. Je ziet dan ook veel (sub)tropische bloemen en planten, zoals palmbomen. Prachtige natuurgebieden in Cornwall zijn Lands’ End, waar het land ook daadwerkelijk stopt en je uitkijkt over een eindeloze zee, die haar golven tegen de kust slaat. Een ander mooi stukje natuur in Cornwall is Zennor Head, een indrukwekkend, groen kustgebied waar je in de ongerepte natuur kunt wandelen.

Interessante plaatsen Cornwall

In Cornwall zijn eindeloos veel charmante, sfeervolle kustplaatsjes waar je kunt genieten van een ongestoorde vakantie. Een plaats in Cornwall die je zeker moet bezoeken is Truro, de hoofdstad van het graafschap. Hier vind je prachtige, Gotische kerken, kleurrijke markten, gezellige festivals, leuke musea en een uitgebreid winkelcentrum. Wanneer je tijdens een vakantie in Cornwall tijd over hebt om dorpjes te bezoeken, moet je zeker Boscastle (historische haven en schitterende natuur) en St. Ives (kunstenaarsstadje met witte stranden en prachtige huisjes) bezoeken. Andere interessante plaatsen in Cornwall zijn:

  • Charlestown
  • Chysauster
  • Falmouth
  • Fowey
  • Polperro
  • Helford Village
  • Tintagel

Reis naar Cornwall boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Bezienswaardigheden

Naast sfeervolle havenstadjes en ongerepte natuur heeft een vakantie in Cornwall nog meer te bieden. In het graafschap zijn unieke bezienswaardigheden te bewonderen, die je een indruk geven van de culturele en historische waarde van het gebied. Bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een vakantie in Cornwall zijn:

  • Bodmin Moor. Een bijzonder stukje in Cornwall is Bodmin Moor, een soort moerasgebied van zo’n 200 vierkante meter. Het moerassige gebied met heide en mooie rotsformaties ligt op een granieten ondergrond en stamt waarschijnlijk uit de Carboon-periode. Bij Bodmin Moor werden spirituele rituelen uitgevoerd, er gaan dan ook nog steeds allerlei legenden rond over het gebied.
  • Eden project. Het Eden project is een geliefde bezienswaardigheid tijdens een vakantie in Cornwall. De botanische tuin ligt bij St. Austell en staat bekend om haar bolvormige kassen. Er groeien zo’n 5.000 soorten planten en bloemen, die alle uithoeken van de wereld vertegenwoordigen. In een van de kassen is een tropisch oerwoud nagebootst.
  • Carnewas & Bedruthan Steps. De Carnewas & Bedruthan Steps zijn zeer indrukwekkende rotsformaties aan de kust van Cornwall. De Carnewas & Bedruthan Steps zijn al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars en geliefd onder bezoekers. Het ruige landschap van de Carnewas & Bedruthan Steps is vooral bij eb prachtig: een must-see tijdens een vakantie in Cornwall.

Hoe reizen naar Cornwall

Wie vanuit Nederland een vakantie naar Cornwall boekt, kan op verschillende manieren het graafschap bereiken. Vakantiegangers die met het vliegtuig naar Cornwall gaan, boeken meestal een vlucht naar Newquay Airport. Vanaf hier kun je met de auto naar je vakantiebestemming rijden. Een populaire manier van reizen naar Cornwall is met de boot. Vanuit Nederland rijd je naar Calais of Duinkerken, waar je met je auto in ongeveer twee uurtjes naar Dover vaart. Eenmaal aangekomen in dit prachtige stukje Engeland rijd je in ongeveer 5 à 6 uur naar je vakantiebestemming in Cornwall.

Vakantie naar Cornwall boeken? Bekijk de aanbiedingen van OAD!

Aanbiedingen bekijken

Activiteiten

Tijdens een vakantie in Cornwall is er ontzettend veel te doen. De prachtige natuur en vele bezienswaardigheden nodigen je uit om dit bijzondere stukje Engeland te ontdekken. Leuke activiteiten waarbij je veel van de omgeving ziet, zijn fietsen, wandelen, varen en rondrijden. Er zijn mooie routes uitgezet die je langs de gaafste plekken in de omgeving leiden. Onder sportievelingen zijn de activiteiten duiken en surfen zeer geliefd. Erg populair in Cornwall zijn de boottochten waarbij je dolfijnen, walvissen, orka’s en zeehonden kunt spotten!

Populaire stranden

De kust bij Cornwall kent veel populaire stranden en baaitjes. In de zomer kunnen de temperaturen hier flink oplopen, dus de stranden maken Cornwall tot een heerlijke vakantiebestemming! We zetten een aantal populaire stranden voor je op een rij:

  • Fristal Beach – Populair strand onder surfers, door de rif en hoge golven.
  • Kynance Cove – Onderdeel van beschermd erfgoed van Groot-Brittannië.
  • Porthcurno Beach – Bekend vanwege zomerse voorstellingen in openluchttheater Minack.
Vakantie naar Cornwall in Engeland - Tips, advies & aanbiedingen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6345

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.